Lowy Cancer Research Centre / Lahznimmo Architects + Wilsons Architects

 

Lahznimmo Architects and Wilson Architects were awarded the commission for the new Lowy Cancer Research Centre at the University of NSW through a short listed paid competition process. This Research Facility is a joint venture between the University of NSW, Faculty of Medicine and the Children’s Cancer Institute Australia (CCIA), bringing together childhood and adult cancer research on the one site.

site plan

The competition winning scheme proposed a number of responses to the competition brief for a facility of 11,350sqm for a budget of $50mil. The final brief and current design which evolved out of the competition scheme has become a facility of 17,000sqm with a budget $100mil accommodating more than 400 researchers and support staff over eight levels. The following services are accommodated:

© Brett Boardman

  • Four levels of generic microbiological research laboratories
  • One level of shared support laboratories including imaging and cancer genetics
  • One level for animal research
  • One level for administrative services
  • Shared common interaction areas which serve as a link to the adjacent Wallace Wurth Medical Sciences building

The building is located in a very prominent location at the NE corner of the Kensington campus with proximity to the Prince of Wales Hospital precinct and at the edge of what has become the UNSW medical precinct.

© Brett Boardman

Also underpinning the project is the primary objective of providing a “flexible and evolving research facility” which will be able to adapt to the inevitability of constantly evolving and variable research programming. The building by virtue of its function divides naturally into a more formal but flexible “Laboratory Box” containing labs, support space areas and floor by floor plant and then a more fluid “human strand” containing write up spaces and a variety of areas for break out and collaborative work. The building adopts the strategy of expressing “science to the street” and “people to the courtyard”.

section

The main focal and social space in the building is an atrium space, which uses the metaphor of the “science knowledge bank”. This space looks directly in the laboratory floors and contains all vertical circulation, breakout and meeting spaces. The atrium forms a part of the “human strand” and connects on four levels via an occupied bridge link to the existing Faculty of Medicine Building. This linking element physically connects the lift cores of the two buildings maximizing the potential for collaboration between the Faculty of Medicine and the Research Facility.

 

Lowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Anthony Fretwell© Anthony FretwellLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Anthony Fretwell© Anthony FretwellLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Anthony Fretwell© Anthony Fretwell
Lowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett BoardmanLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett BoardmanLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett Boardman
Lowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett BoardmanLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett BoardmanLowy Cancer Research Centre - Lahznimmo Architects © Brett Boardman© Brett Boardman
site plan site plansite planlevel 03 plan level 03 planlevel 03 plannorth elevation north elevationnorth elevation
west elevation west elevationwest elevationsection sectionsection
/ 2 نظر / 89 بازدید
Bahram 24 Saat

دانلود اسپمر وبلاگ ها كاملا رايگان براي افزايش بازديد وبلاگ http://bahram24.mihanblog.com/post/19 آموزش ناياب ارسال ايميل تبليغاتي http://bahram24.mihanblog.com/post/40 آلبوم 24 ساعت بهرام به صورت كامل كليپ شد http://bahram24.mihanblog.com/post/33 پي سي موب دانلود مرجع دانلود ايرانيان نرم افزار هاي روز دنيا همراه با كرك و سريال نامبر WWW.PCMOBDownload.com لطفا ما رو با نام پي سي موب دانلود لينك كنيد با تشكر